Oonze taal hef hier een daalderse plekke!

Expositieruimte

Vol trots kunnen wij melden, dat onze expositieruimte volledig is vernieuwd. Met steun van diverse partijen (ze staan vermeld op onze pagina Donateurs en Sponsoren) hebben wij het afgelopen half jaar er alles aan gedaan om ons binnengedeelte net zo aantrekkelijk en leerzaam te maken als ons buitengedeelte.

Aan de hand van een logische en educatieve route wandelt u van het huidige hoogveengebied, de Engbertsdijksvenen, terug in de tijd. U leert over het ontstaan van het veen, over de arbeiders en hun omstandigheden, het zware werk in het ‘veld’ om te eindigen bij de nabije toekomst van het gebied en haar bewoners.

Klik op een foto voor een vergroting.

Heeft u deze ronde gemaakt – al dan niet begeleid door een van onze ervaren rondleiders – dan geeft ons buitengedeelte met de hutten en de woningen vast een nog beter beeld van het leven van toen in het veen.

Wilt u eerst even uitblazen met een kopje koffie of thee met iets lekkers er bij? Ook dat kan natuurlijk nog steeds in het nieuw aangeklede binnengedeelte of ons gezellige buitenterras.