Oonze taal hef hier een daalderse plekke!

Het Veenmuseum

Nog maar honderdvijftig jaar geleden zag deze streek er heel anders uit. Voor zover het oog reikte was het één grote vlakte met hoogveen.
De monniken van het klooster in Sibculo aan het eind van de middeleeuwen waren de eersten die de wildernis begonnen te ontginnen en ook vanuit Vriezenveen en Den Ham vond op kleine schaal bebouwing en afgraving van turf plaats.
Maar pas na 1850, toen de kanalen met hun wijken werden gegraven, kwam de grootschalige, industriële vervening op gang. Vanuit diverse delen van het land streken veenarbeiders neer om het enorme veenpakket te ontginnen. Dorpen als Westerhaar-Vriezenveensewijk, Vroomshoop, Kloosterhaar en De Pollen verschenen op de kaart en kwamen tot ontwikkeling.

Het Veenmuseum De Pollen

Wilt u ons bezoeken?

De vergoeding voor bezoek aan Het Veenmuseum bestaat uit een aanbevolen gift. Een indicatie: de aanbevolen gift de afgelopen tijd bedroeg gemiddeld per volwassene € 2,50 en € 1.50 per kind.

N.B. De parkeerplaats van Het Veenmuseum wordt na de openingstijden afgesloten!

Wilt u hiermee rekening houden wanneer u na uw bezoek van het museum gaat wandelen in het mooie gebied van het Veenschap of de Engbertsdijksvenen?
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en behoefte wordt opgeruimd!