Oonze taal hef hier een daalderse plekke!

Scholieren aan het werk

Groot onderhoud aan het buitenterrein van Het Veenmuseum

Na een gedegen voorbereiding was het afgelopen vrijdag zover. Een bus vol eerstejaars leerlingen van de Bos- en Natuurbeheer afdeling van het Zone.college uit Zwolle gingen samen met de vrijwilligers van Het Veenmuseum aan de slag.
Bij aankomst werden de jongens en meiden verdeeld in twee groepen. De ene groep ging direct aan de slag met het kappen en snoeien van de geselecteerde bomen. De andere groep kreeg een korte uitleg van de historie van de omgeving en het veengebied, in de ontvangstruimte van het museum. Waarna ze met de boswachter van de Engbertsdijksvenen een unieke excursie kregen door het natuurgebied.

Rond het middaguur werden de lege magen van de jongens, meiden en begeleiders gevuld, met heerlijke vers gemaakte groente soep, gemaakt door de keukenprinsessen Zwenna en Minie. Ze gaven aan ruim 50 koppen soep te hebben gevuld. Waarna beide groepen ruilden, weer aan het werk of naar de excursie van Staatsbosbeheer.


Het bestuur van Het Veenmuseum, Staatsbosbeheer en de leerkrachten van het Zone.college hebben de intentie uitgesproken om er een jaarlijks terugkerend moment van te maken.

Deel dit bericht