Oonze taal hef hier een daalderse plekke!

Het Veenmuseum is gesloten van 1 november tot 1 april volgend jaar.

Tijdens de winterperiode wordt hard gewerkt om alles voor het nieuwe seizoen in orde en up-to-date te maken. Uiteraard gaan wij onze wisseltentoonstelling aanpassen. Wij hopen u daarom volgend voorjaar weer te mogen begroeten!

Wilt u het museum bezoeken op dagen dat wij gesloten zijn? Dat is alleen mogelijk op afspraak voor groepen van minimaal 15 personen.
Voor contact: bel 06-12 49 61 80 of mail info@veenmuseum.nl

Het Veenmuseum is een uniek gelegen, kleinschalig buitenmuseum waar bezoekers door vrijwilligers op een onderhoudende wijze en in een informele sfeer in contact gebracht worden met het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord-Twente (± 1850 tot ± 1950).

In één van de originele veentreintjes kunnen de bezoekers over het terrein gereden worden. Onderweg stopt het treintje om de ingerichte veenhutten te bezichtigen, de typerende oude Vriezenveense boerderij en het winkeltje, annex gelagkamer (waar vroeger de lonen werden uitbetaald en ten dele in vloeibare vorm werden omgezet…).
Het museumterrein kan ook uitstekend via de wandelroute worden bekeken (duur ongeveer 30 minuten).

Het terrein is minder geschikt voor rolstoelgebruikers.

Steun ons

Wilt u als persoon of als bedrijf een financiële bijdrage leveren om het Veenmuseum draaiende te houden? Elke steun in de rug – groot of klein – is meer dan welkom!

U kunt uw donatie overmaken naar:
Stichting Het Veenmuseum
NL30 RABO 0368 8497 75

Like ons

Ja, ik wil graag reserveren

Stuur mij de bevestiging en het definitieve reserveringsformulier voor alle overige gegevens.